LAVI COOL on kestävä

Ilmaisen viileän keräämiseen maasta ei tarvita monimutkaista kompressoritekniikka tai vaikeasti ymmärrettäviä sähkölaitteita. LAVI COOL yksikössä käytettävät kiertovesipumput ovat koeteltuja ja kestäviä. Laitteen putkistot on rakennettu teräksestä sekä messingistä. Näin ollen käytetyt komponentit ovat pitkäikäisiä.

Tukalasta mukavaksi – kädenkäänteessä

LAVI COOL on ympäristöystävällinen viilennysratkaisu, joka hyödyntää uusiutuvaa energiaa. Käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset, sillä maaviileä on käyttäjälle ilmaista. Ainoa energiakulu tulee LAVI COOL laitteen ja viilennyksen jakoon käytettävän järjestelmän vähäisestä sähkönkulutuksesta. Ratkaisu on lähestulkoon CO2-neutraali ja säästää lompakkoa ja luontoa pitkälle tulevaisuuteen.

Olosuhdehallintaa vuodenajasta riippumatta

LAVI COOL viilennysratkaisu antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita milloin on aika siirtyä viilennyskaudelle. Siirtyminen lämmityskaudesta viilennykseen tapahtuu yhdellä painikkeella ja taloautomatiikka hoitaa kaiken muun. Viilennyskaudelle siirtyminen ei tarkoita, että jäähdytys olisi koko ajan päällä. Mahdollisuus jäähdytykselle alkaa ja lattialämmitysrunkoon ohjataan viilennysenergiaa sitä tarvitseviin huonetiloihin.

Lämmitysjärjestelmää ohjataan pääsääntöisesti termostaateilla. Termostaatti huolehtii lämpötilan pitämisestä halutussa tasossa. Termostaatit ohjaavat lämmityspiireissä olevia toimilaitteita, jotka taas rajoittavat lämmitysjärjestelmän lattiapiireihin menevän veden virtausta. Jos halutaan, että märkätiloissa on myös kesäaikainen lämmitys, tulee nämä tilat eriyttää omalle lämmitysrungolle. Vaihtoehtoisesti märkätilojen piirit voidaan sulkea kesäajaksi, jolloin niihin ei ohjaudu viilennysvettä.

LAVI COOL tuotteen asennus lämmönjakohuoneeseen on helppoa eikä vaadi erillisiä sähkötöitä tai suuria putkistojen muutoksia. LAVI COOL yksikkö asennetaan maapiirin ja lämpöpumpun väliin tekemällä putkihaarat liuospiirin meno- sekä paluupuolesta laitteelle. Lämmitysrunko niiden tilojen osalta, joihin viilennys halutaan ohjata katkaistaan. Lämpöpumpun suunnasta tulevat päät kytketään laitteessa niille varattuihin liitäntöihin. Tämän jälkeen LAVI COOL yksikön vapaana olevat liitännät kytketään kiinni lämmitysrunkojen toisiin päihin. Viilennysmuunnoksen pystyy parhaimmillaan tekemään kahdessa työpäivässä.

Mukavuus

Lattiaviilennysjärjestelmä ei aiheuta vetoa.

Laatu

Ei pistemäistä kylmäntuottoa. Sama mukava lämpötila kaikkiin tiloihin kerralla

Arvo

Vedoton ja tehokas viilennys on arvokas varuste.