Lattiaviilennys – Tukalasta mukavaksi!

 

Maakylmään perustuva viilennysjärjestelmä poistaa auringonsäteiden, asukkaiden, sekä kodinkoneiden tuottamaa ylilämpöä pois  kiinteistön rakenteista.

N

LAVI COOL pumppu- ja ohjausryhmällä voidaan hyödyntää lattialämmityspiirejä sekä lämmitykseen että viilennykseen

N

Markkinoiden tehokkain viilennysratkaisu

N

Maalämpöpumpun asennuksen yhteydessä viilennysjärjestelmän asentaa muutamassa tunnissa

N

Soveltuu minkä tahansa lattialämmitystoimittajan järjestelmään

TUKALASTA MUKAVAKSI  – LATTIAVIILENNYS

LISÄÄ MUKAVUUTTA

Viilennysjärjestelmällä tarkoitetaan rakennuksen lämpötilan alentamiseen kykenevää järjestelmää, joka on joko osittain tai kokonaan suunniteltu ylimääräisen lämpöenergian poistamiseen. Lattiaviilennys perustuu vesikiertoiseen lattialämmitysputkistoon, jota käytetään talvella lämmitykseen ja kesällä viilennykseen. Kesäkaudella viilennykseen voi siis käyttää samaa lattialämmitysjärjestelmää mitä käytetään talvella lämmitykseen. Viilennysenergian ohjaaminen huonetiloihin on helppoa ja tehokasta.

LISÄÄ TEHOA

Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen säteilypinta-alaan, jonka vaikutus tilan operatiiviseen, eli ihmisen kokemaan lämpömukavuuteen on suuri. Lattianpinnan ja huoneilman lämpötilan pienellä erolla saadaan aikaan huomattava viilennyskapasiteetti. Lattiaviilennys on turvallinen, huomaamaton ja markkinoiden energiatehokkain keino kiintesitön viilentämiseen. Lattian pintalämpötila pysyy aina yli 21 asteen. Lattiaviilennystä ei edes huomaa toiminnassa, muussa kuin puhtaassa asumismukavuudessa.

VÄHEMMÄN VETOA

Säteilyyn perustuva viilennys ei aiheuta ilmavirtauksia, eikä näin ollen myöskään vedon tunnetta. Lähtökohtaisesti järjestelmän toiminnasta ainoa merkki on äärimmäisen mukava asumisviihtyisyys sekä äärimmäisen alhainen käyttökustannus. Kylpyhuonetilojen kuivumisen varmistamiseksi niitä ei suositella viilennettäväksi.

POISTA YLIMÄÄRÄINEN LÄMPÖKUORMA RAKENTEISTA

Modernin rakentamisen trendejä ovat jo vuosia olleet helppohoitoisuus, muokattavuus, sekä energiatehokkuus. Talvella mahdollisimman energiatehokkaiksi suunnitellut talot ovat kesällä hyvin tukalia. Talvella lämmityksessä säästetty raha kuluu kesällä herkästi koneelliseen viilennykseen.

Suomalaisissa kodeissa suositaan nykypäivänä isoja etelään päin suuntautuvia ikkunoita sekä laajoja avoimia tiloja. Nämä pitkäaikaiset suomalaisen uudisrakentamisen trendit aiheuttavat usein ylilämpö ongelmia. Talvella lämpimät ja energiatehokkaat rakennukset ovat usein kesäisin todella tukalia sekä todellisia energiasyöppöjä, kun ikkunoista, ihmisistä ja kodinkoneista tuleva lämpö ei pääse kunnolla poistumaan rakenteista. Maakylmään perustuva lattiaviilennysjärjestelmä on suunniteltu poistamaan juuri tätä ylimääräistä lämpökuormaa.

VIILENNYSREMONTTI – HYÖDYNNÄTHÄN JÄRJESTELMÄSI TÄYDEN POTENTIAALIN?

Lattialämmitysjärjestelmän muuttaminen lattiaviilennysjärjestelmäksi edellyttää kylmänlähdettä esim. maalämpökaivo. Energian hyödyntämisessä käytetään LAVI COOL viilennyksen ohjaus- ja pumppuryhmää. LAVI huolehtii energian talteen ottamisesta sekä viilennyksen jaosta tiloihin. LAVI jäähdyttää lattialämmitysjärjestelmässä kiertävää vettä. Lattiapiireissä kiertävä vesi on keskimäärin 22 – 25 asteista viilennyskaudella. LAVI jäähdyttää laitteen sisällä olevan vaihtimen kautta veden alimmillaan 17 asteiseksi, jolloin siinä on riittävästi energiaa sitomaan ja viemään lämpökuormia tiloista pois.

Monet lattialämmitysjärjestelmällä varustetut maalämpöä hyödyntävät kiinteistöt käyttävät vain puolet järjestelmänsä potentiaalista. Maakylmän valjastaminen kiinteistön viilennykseen tuo huomattavia etuja:

Mukavuus

Lattiaviilennysjärjestelmä ei aiheuta vetoa.

Laatu

Kun rakennuksen sisäilmasto on vakio, voidaan puhua laadukkaasta sisäilmasta.

Arvo

Vedoton, tehokas ja edullinen viilennys on arvokas varuste.

VAIVATON LATTIAVIILENNYS MAALÄMPÖKOHTEISIIN

Maalämpöpumppu hyödyntää maapiirissä kiertävästä nesteestä jäähdytysenergiaa rakennuksen jäähdyttämiseen. Viilennysjärjestelmä toimii vapaajäähdytys periaatteen mukaisesti hyödyntäen maasta saatavaa viileämpää lämpötilaa ja siirtämällä siitä saatava energia rakennusten jäähdyttämiseen.

Lattiaviilennys antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita milloin on aika siirtyä viilennyskaudelle. Siirto tapahtuu yhdellä painikkeella ja automatiikka hoitaa kaiken muun. Viilennyskaudelle siirtyminen ei tarkoita, että jäähdytys olisi koko ajan päällä. Mahdollisuus jäähdytykselle alkaa ja lattialämmitysrunkoon ohjataan viilennysvettä sitä tarvitseviin huonetiloihin. Näin ainoat näkyvät osat järjestelmässä ovat huonetermostaatit, joilla asetetaan haluttu lämpötila huoneeseen. Samat termostaatit ohjaavat, sekä lämmitystä, että viilennystä vuodenajasta huolimatta.

LAVI COOL TOIMITUKSEN SISÄLTÖ

 

  1. Lattiaviilennysjärjestelmän suunnittelu sekä mitoitus.
  2. LAVI COOL pumppu- ja ohjausryhmä.
  3. Tarvittaessa termostaatit, kastepisteanturin, keskusyksiköt sekä toimilaitteet lattiaviilennyksen ohjaamiseksi.
  4. Asennuksen Cool Down Crew asentajaverkoston kautta