Viilennysremontti

LAVI COOL viilennysremonttiratkaisu on suunnattu ensisijaisesti kiinteistöihin, joissa on jo olemassa oleva maalämpöjärjestelmä tai ollaan suunnittelemassa maalämpöön siirtymistä.

Tukalasta mukavaksi – kädenkäänteessä

LAVI huolehtii energian talteen ottamisesta sekä viilennyksen jaosta tiloihin. Viilennyksen jakoon voidaan käyttää esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmää tai puhallinpattereita, joissa on viilennyksen ohjausautomatiikka integroituna. Tällöin ei tarvitse investoida erikseen muihin viilennyslaitteistoihin. Tämä säästää kustannuksia ja lisää asumisviihtyisyyttä.

Pyydä tarjous viilennysremontista

Olosuhdehallintaa vuodenajasta riippumatta

LAVI COOL viilennysratkaisu antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita milloin on aika siirtyä viilennyskaudelle. Siirtyminen lämmityskaudesta viilennykseen tapahtuu yhdellä painikkeella ja taloautomatiikka hoitaa kaiken muun. Viilennyskaudelle siirtyminen ei tarkoita, että jäähdytys olisi koko ajan päällä. Mahdollisuus jäähdytykselle alkaa ja lattialämmitysrunkoon ohjataan viilennysenergiaa sitä tarvitseviin huonetiloihin.

Lämmitysjärjestelmää ohjataan pääsääntöisesti termostaateilla. Termostaatti voi olla seinäasenteinen kuten yleisimmissä lattialämmitysjärjestelmissä tai vaihtoehtoisesti kiinteä, kuten useimmissa puhallinpatterimalleissa. Termostaatti huolehtii huonetilan lämpötilan pitämisestä halutussa lämpötilassa. Termostaatit ohjaavat lämmityspiireissä olevia toimilaitteita, jotka taas rajoittavat lämmitysjärjestelmän lattiapiireihin tai puhallinpattereille menevän veden virtausta. Jos halutaan, että kiinteistön joissain tiloissa säilyy myös kesäaikainen lämmitys, joudutaan nämä tilat eriyttämään omalle lämmitysrungolle, mihin ei viilennystä ohjata.

LAVI COOL tuotteen asennus lämmönjakohuoneeseen on helppo eikä vaadi erillisiä sähkötöitä tai suuria putkistojen muutoksia. LAVI yksikkö asennetaan maapiirin ja lämpöpumpun väliin tekemällä putkihaarat liuospiirin meno- sekä paluupuolesta laitteelle. Lämmitysrunko niiden tilojen osalta, mihin viilennys halutaan ohjata, katkaistaan ja lämpöpumpun suunnasta tulevat päät kytketään laitteessa niille varattuihin liitäntöihin. Tämän jälkeen LAVI yksikön vapaana olevat liitännät kytketään kiinni lämmitysrunkojen toisiin päihin kiinni. Viilennysremontin pystyy parhaimmillaan tekemään kahdessa työpäivässä.

LAVI COOL 19-5kW viilennysyksikkö sopii asennettavaksi myös saneerauskohteisiin. 

SALUS-lattiaviilennyksen ohjausjärjestelmä pitää huolen kotisi lämpömukavuudesta.

Muista myös etäohjaus!

SALUS järjestelmää on mahdollista ohjata myös etänä! Tutustu lisää salus etäohjaukseen Salus controlsin omille verkkosivuilla.

Mukavuus

Lattiaviilennysjärjestelmä ei aiheuta vetoa.

Laatu

Kun rakennuksen sisäilmasto on vakio, voidaan puhua laadukkaasta sisäilmasta.

Arvo

Vedoton, tehokas ja edullinen viilennys on arvokas varuste.