Patteriviilennys – tukalasta mukavaksi

Tehokas viilennysratkaisu kerrostalokohteisiin!

Z

Ei riko rakenteita

Nykyinen järjestelmä voidaan päivittää viilennyskäyttöön rakenteita rikkomatta. Hyödynnämme olemassa olevaa verkostoa.

Z

Mukava

Asuntokohtainen mahdollisuus säätää lämpötila mieleisekseen tuottaa asumismukavuutta kaikille.

Z

Tärkeä

Sään ääri-ilmiöt lisääntyvät. Kuumuusjaksoja tulee olemaan jatkossakin. Vuokralaisilla voi olla oikeus vuokranalennuksiin mikäli asunnossa on liian kuuma.

Viilennyspattereihin tarvittavan viilennysenergian voi tuottaa joko maa- tai kaukolämmöllä.

Kaukolämpöä hyödynnettäessä käytetään kuuman veden höyrystymiseen perustuvaa teknologiaa. Kaukolämpöverkosta otetaan kuumaa vettä, joka ajetaan kaukolämpöviilentimeen. Viilennin tuottaa kylmää vettä, joka jaetaan asuntoihin nykyisen patterirungon välityksellä. Asuntoihin asennetaan tuulettimella varustetut lämmitykseen ja viilennykseen soveltuvat viilennyspatterit, sekä huoneistokohtainen lämpötilanohjaus.

Tuulettimella tehostetaan ilmankiertoa patterin lävitse. Tämä myös mahdollistaa pattereiden käytön viilennyksessä. Huonekohtaisen ohjauksen ansiosta, jokainen asukas voi vaikuttaa itselleen mukavan lämpötilan löytymiseen. Jatkuvaa viilennyksentuotantoa varten tulee kaukolämpöyksikköön kytkeä ulkoinen lauhdutin.

Lauhdutin on ainoa rakennuksen ulkopuolelle sijoitettava näkyvä osa järjestelmää.

Ei aiheuta kastepisteen muodostumista

Jäähdytyskaudella kesä-syyskuussa Ilmatieteenlaitoksen tunneittain mittaaman kastepistetilaston mukaan, kastepistelämpötila ylittää vain harvoin +18 C.

Oman havaintoasemasi ja haluamasi tarkastelujakson kastepistetilanteet voit tarkastaa Ilmatieteenlaitoksen palvelusta.

On lisäksi huomattava, että patteriviilennys ei ole ilmastointijärjestelmä. Järjestelmän tarkoituksena on ylilämmön ja huoneistojen lämpenemisen torjuminen maltillisella teholla.

Huoneiston lämpötila mukavaksi

Huoneiston lämpötilaa lasketaan vain tarkoituksenmukaisella tavalla – Tukalasta mukavaksi. Huonelämpötilan tavoite jäähdytyspattereilla varustetuissa huoneissa on + 22 – 24 C.

Tavoitteena on rajata kylmäntuotto kohtuulliseksi ja laskea lämpötila hellelukemista tavanomaiselle mukavalle tasolle.

Helteen tukaluusindeksiin (Humidex) voi tutustua Ilmatieteenlaitoksen vaikuttavuustaulukossa.

Viilennyspatteri on kaunis, kaita ja hiljainen.

 

Patteriviilennyksellä mukavuus tulee kotiisi huomaamattomasti ja vaivattomasti. Nestekiertoinen tuuletinpatteri on markkinoiden paras tuote viilentämiseen, lämmittämiseen ja huoneilman mukavuuden hallintaan. Elegantin ulkomuotonsa ja sirojen mittojensa ansiosta viilennyspattteri voidaan asentaa mihin tahansa kohteeseen. Viilennyspatteri on hiljainen (27dB-57dB) ja huomaamaton ja se toimii erinomaisesti kylmän- ja lämmöntuotossa. Kun lämpötilan tavoitetaso on saavutettu täydellä puhallinteholla, viilennyspatteri ylläpitää lämpötilaa matalalla puhallinnopeudella varmistaen kuiskaustakin hiljaisemman äänitason. Puhallinteho säätyy jatkuvasti ja automaattisesti olosuhteiden mukaan.

 

Olosuhdehallintaa vuoden jokaiselle päivälle!

Toimituksen sisältö

 

  • Viilennystarpeen kartoitus ja -simulointi
  • Urakkatarjous perustuen simuloituun viilennystarpeeseen
  • Laitteisto lämmönjakohuoneeseen sekä huoneistokohtaiset viilennyspatterit ja säätölaitteet
  • Asennus
  • Käyttöopastus
  • Optiona myös käytönaikainen ylläpitopalvelu.

Kohteen suunnittelu

Oikean laitteistokokoonpanon ja jäähdytystarvemitoituksen toteuttamiseksi rakennuksesta on tehtävä viilennyssimulointi. Rakennus ja rakenteet mallinnetaan, jonka jälkeen kuumimmat asunnot otetaan tarkastelukohteiksi.

Tarkastelukohteet altistetaan mallissa mitoituslämpökuormille, jolloin tulokseksi saadaan ylilämmön määrä eri kuukausina.

Laitteistokokoonpano toteutetaan vastaamaan mallin tuottamaa ylimääräistä lämpökuormaa.

Toteutuneet viilennysratkaisukohteet

Aiemmin olemme toteuttaneet kerrostaloihin lattiaviilennyksiä (kylmän jakelu lattialämmitysputkiston kautta) sekä ilmanvaihdon esijäähdytyksiä. Pientaloihin olemme toteuttaneet patteriviilennys- sekä lattiaviilennysratkaisuja.

Kaukolämmöllä toteutettu kylmäntuotto on uusin tuotteemme. Teknologia on ollut saatavilla markkinoilla jo yli kymmenen vuotta ja tuomme sen nyt ensimmäisenä Suomessa kerrostaloasuntokohteisiin.

 

Patteriviilennyksen kustannukset

Kustannukset on laskettava kohdekohtaisesti. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että keskitetty laitteisto kattaa noin kolmanneksen kokonaiskustannuksista.

Ennen urakkatarjouksen tekemistä on toteutettava kohteen viilennyssimulointi, sekä laite- ja putkistokartoitus. Tämä on asiakkaalta laskutettava kokonaisuus, joka vähennetään urakkasummasta, mikäli toteutukseen päädytään. Lopulliset kustannukset tarkentuvat viilennyssimuloinnin perusteella ja hinta voi elää suuntaan tai toiseen merkittävästikin.

Toteutuksen huoneistokohtaista kustannusta voi karkealla tasolla arvioida oheisen graafin avulla.

Jäikö kysyttävää?

Mukavuus

Patteriviilennysjärjestelmällä luot asumismukavuutta tulevaisuuden kesiin.

Turvallisuus

Kun järjestelmän suunnittelevat ja asentavat alan rautaiset ammattilaiset, tulevat järjestelmän asennustyöt tehtyä turvallisesti.

Arvo

Viilennysjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa.