Energiapaaluasennus lammitassuilla tehtävään perustukseen

Energiapaalut yhdistettynä lammi tassu perustuksiin – Lyömätön yhdistelmä!

 

MAALÄMPÖ HELSINKI Siistiä jälkeä vain yhdessä asennuspäivässä. Aktivoimme kohteessa kaiken kaikkiaan 18 energiapaalua, joista saadaan lämmitystehoa peräti 30 wattia paalutusmetriltä. Kohteen paalutussyvyydet olivat keskimääräisesti 11 metriä. Tuolloin aktivoituja paalumetrejä on kohteessa yhteensä noin 200 metriä. Kohteeseen toteutettu järjestelmä tulee siis maalämpöpumpun avulla tuottamaan 6 kilowatin lämmitystehon – enemmän, kuin tarpeeksi omakotitalon lämmitykseen.

Tämä uusi omakotitalo lämpenee uudesta pitäen ympäristöystävällisesti maalämmöllä. Asiakas voi myös halutessaan hyödyntää kohteen koko potentiaalin hyödyntämällä myöhemmin myös maakylmää.

 

Energiapaalut soveltuvat maalämmön lähteeksi kaikkiin teräspaaluilla perustettaviin uudiskohteisiin.

Viilennyksen tarve kasvussa!

Lämpenevä ilmasto ja tiukentuneet rakennusmääräykset lisäävät viilennysjärjestelmien kysyntää. Nykymääräysten mukaan eristetyt talot pitävät lämmön sisällään tehokkaasti, myös kesällä. Talon sisäinen lämpökuorma lisää viilennyksen tarvetta. Sähkölaitteet, ihmiset sekä ikkunoista tuleva lämpösäteily aiheuttavat ylilämpöä.

 

Auringonsäteily korostuu etenkin kohteissa, joissa on suuria ikkunapintoja. Isot etelään suunnatut ikkunat ovat olleet suomalaisen rakentamisen kuumimpia trendejä jo pitkään. Mikä on nostanut esille rakennusten lämmityskauteen suunnitellun energiatehokkuuden haittapuolen. Ylimääräinen ikkunoista sisään tullut lämpö ei pääse poistumaan rakenteista.

Energiaa omasta maasta!

Energiapaalujärjestelmä on suomalaisvalmisteinen maalämpöratkaisu, joka hyödyntää teräspaalutusta maalämmönlähteenä. Energiapaalut mahdollistavat maalämmön hyödyntämisen myös alueilla, joilla se ei ole aikaisemmin ollut järkevää. Energiapaaluiksi aktivoiduista teräspaaluista saadaan tehoa 20-30 wattia per aktivoitu paalutusmetri ja lämpöpumpun jälkeen kokonaisteho on 30-40 wattia per aktivoitu paalumetri.

Energiapaaluilla toteutettava maalämpöjärjestelmä on mahdollista asentaa kaiken kokoisiin kohteisiin, jotka rakennetaan teräsputkipaalujen varaan. Erityisesti Helsinki, Espoo, Turku, sekä muut rannikkoseudulla myytävät tontit vaativat usein paalutusta ja ovat oivallisia energiapaalukohteita.

Sadasta aktivoidusta paalumetristä voit saada lämmitysenergiaa 5000 – 14 000 kWh vuodessa maaperänkoostumuksesta, sekä kiinteistön energiantarpeesta riippuen.

 

Järjestelmä maksaa itsensä takaisin parhaimmilaan kolmessa vuodessa.