Silvolanrinteen päiväkoti, Kaarina

Kohteen tekniset tiedot:

Kohteen nimi:

Silvolanrinteen Päiväkoti

Toteutusvuosi:

2019

Mitoitusteho:

Energiamäärä:

Paalumäärä:

Paalusyvyys:

Kollektorityyppi:

Energiapaaluja voi käyttää myös suuremmissa uudiskohteissa!

 

MAALÄMPÖ KAARINA Vuoden 2019 isoin energiapaalukohde toteutettiin viime syksynä. Kohteesta aktivoitiin peräti 112 teräspaalua maalämpökäyttöön.

Cool Factoryn energiakollektori valmistetaan yhdestä yhtenäisestä putkesta. Kollektorin valmistuksessa käytetään Cool Factoryn patentoimaa putken taivutusosaa, mikä mahdollistaa PEX putken taivuttamisen U-mutkalle siten, että se pysyy muodossaan ja säilyttää virtausominaisuutensa muuttumattomana. 

Energiapaalujärjestelmä on suomalaisvalmisteinen maalämpöratkaisu, joka hyödyntää teräspaalutusta maalämmönlähteenä. Energiapaalut mahdollistavat maalämmön hyödyntämisen myös alueilla, joilla se ei ole aikaisemmin ollut järkevää. Energiapaaluiksi aktivoiduista teräspaaluista saadaan tehoa 20-30 wattia per aktivoitu paalutusmetri ja lämpöpumpun jälkeen kokonaisteho on 30-40 wattia per aktivoitu paalumetri

 

Suomalaisen kehitystyön hedelmä!

Viilennyksen tarve kasvussa!

Lämpenevä ilmasto ja tiukentuneet rakennusmääräykset lisäävät viilennysjärjestelmien kysyntää. Nykymääräysten mukaan eristetyt talot pitävät lämmön sisällään tehokkaasti, myös kesällä. Talon sisäinen lämpökuorma lisää viilennyksen tarvetta. Sähkölaitteet, ihmiset sekä ikkunoista tuleva lämpösäteily aiheuttavat ylilämpöä.

 

Auringonsäteily korostuu etenkin kohteissa, joissa on suuria ikkunapintoja. Isot etelään suunnatut ikkunat ovat olleet suomalaisen rakentamisen kuumimpia trendejä jo pitkään. Mikä on nostanut esille rakennusten lämmityskauteen suunnitellun energiatehokkuuden haittapuolen. Ylimääräinen ikkunoista sisään tullut lämpö ei pääse poistumaan rakenteista.

Energiaa omasta maasta!

Energiapaalujärjestelmä on suomalaisvalmisteinen maalämpöratkaisu, joka hyödyntää teräspaalutusta maalämmönlähteenä. Energiapaalut mahdollistavat maalämmön hyödyntämisen myös alueilla, joilla se ei ole aikaisemmin ollut järkevää. Energiapaaluiksi aktivoiduista teräspaaluista saadaan tehoa 20-30 wattia per aktivoitu paalutusmetri ja lämpöpumpun jälkeen kokonaisteho on 30-40 wattia per aktivoitu paalumetri.

Energiapaaluilla toteutettava maalämpöjärjestelmä on mahdollista asentaa kaiken kokoisiin kohteisiin, jotka rakennetaan teräsputkipaalujen varaan. Erityisesti Helsinki, Espoo, Turku, sekä muut rannikkoseudulla myytävät tontit vaativat usein paalutusta ja ovat oivallisia energiapaalukohteita.

Sadasta aktivoidusta paalumetristä voit saada lämmitysenergiaa 5000 – 14 000 kWh vuodessa maaperänkoostumuksesta, sekä kiinteistön energiantarpeesta riippuen.

 

Järjestelmä maksaa itsensä takaisin parhaimmilaan kolmessa vuodessa.