Lattiaviilennys – Tukalasta mukavaksi!

 

Maaviileään perustuva viilennysjärjestelmä poistaa auringonsäteiden, asukkaiden sekä kodinkoneiden tuottamaa ylilämpöä  kiinteistön rakenteista.

N

LAVI COOL pumppu- ja ohjausryhmällä voidaan hyödyntää lattialämmityspiirejä sekä lämmitykseen että viilennykseen

N

Markkinoiden tehokkain viilennysratkaisu

N

Maalämpöpumpun asennuksen yhteydessä viilennysjärjestelmän asentaa muutamassa tunnissa

N

Soveltuu minkä tahansa lattialämmitystoimittajan järjestelmään

LATTIAVIILENNYS

LISÄÄ MUKAVUUTTA

Viilennysjärjestelmällä tarkoitetaan rakennuksen lämpötilan alentamiseen kykenevää järjestelmää, joka on joko osittain tai kokonaan suunniteltu ylimääräisen lämpöenergian poistamiseen. Lattiaviilennys perustuu vesikiertoiseen lattialämmitysputkistoon, jota käytetään talvella lämmitykseen ja kesällä viilennykseen. Kesäkaudella viilennykseen voi siis käyttää samaa lattialämmitysjärjestelmää mitä käytetään talvella lämmitykseen. Viilennysenergian ohjaaminen huonetiloihin on helppoa ja tehokasta.

LISÄÄ TEHOA

Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen säteilypinta-alaan, jonka vaikutus tilan operatiiviseen, eli ihmisen kokemaan lämpömukavuuteen on suuri. Lattiapinnan ja huoneilman lämpötilan pienellä erolla saadaan aikaan huomattava viilennyskapasiteetti. Lattiaviilennys on turvallinen, huomaamaton ja markkinoiden energiatehokkain keino kiinteistön viilentämiseen. Lattian pintalämpötila pysyy aina yli 21 asteen. Lattiaviilennystä ei edes huomaa toiminnassa, muussa kuin asumismukavuudessa.

VÄHEMMÄN VETOA

Säteilyyn perustuva viilennys ei aiheuta ilmavirtauksia, eikä siksi myöskään vedon tunnetta. Lähtökohtaisesti järjestelmän toiminnasta ainoa merkki on äärimmäisen mukava asumisviihtyisyys sekä alhainen käyttökustannus. Kylpyhuonetilojen kuivumisen varmistamiseksi niitä ei suositella viilennettäväksi.

POISTA YLIMÄÄRÄINEN LÄMPÖKUORMA RAKENTEISTA

Modernin rakentamisen trendejä ovat jo vuosia olleet helppohoitoisuus, muokattavuus, sekä energiatehokkuus. Talvella mahdollisimman energiatehokkaiksi suunnitellut talot ovat kesällä hyvin tukalia. Talvella lämmityksessä säästetty raha kuluu kesällä herkästi koneelliseen viilennykseen.

Suomalaisissa kodeissa suositaan nykypäivänä isoja etelään päin suuntautuvia ikkunoita sekä laajoja avoimia tiloja. Nämä pitkäaikaiset suomalaisen uudisrakentamisen trendit aiheuttavat usein ylilämpöongelmia. Talvella lämpimät ja energiatehokkaat rakennukset ovat usein kesäisin tukalia sekä todellisia energiasyöppöjä, kun ikkunoista, ihmisistä ja kodinkoneista tuleva lämpö ei pääse kunnolla poistumaan rakenteista. Maaviileään perustuva lattiaviilennysjärjestelmä on suunniteltu poistamaan juuri tätä ylimääräistä lämpökuormaa.

LATTIVIILENNYS – HYÖDYNNÄ LATTIALÄMMITYSJÄRJESTELMÄSI POTENTIAALI

Lattialämmitysjärjestelmän muuntaminen lattiaviilennysjärjestelmäksi edellyttää viileän lähdettä kuten maalämpökaivo. Energian hyödyntämisessä käytetään LAVI COOL viilennyksen ohjaus- ja pumppuryhmää. LAVI huolehtii energian talteenottamisesta sekä viilennyksen jaosta tiloihin. LAVI COOL jäähdyttää lattialämmitysjärjestelmässä kiertävää vettä. Lattiapiireissä kiertävä vesi on keskimäärin 21 – 24 asteista viilennyskaudella. LAVI COOL viilentää laitteen sisällä olevan vaihtimen kautta veden 17 -22 asteiseksi, jolloin siinä on riittävästi energiaa sitomaan ja viemään lämpökuormia tiloista pois.

Monet lattialämmitysjärjestelmällä varustetut ja maalämpöä hyödyntävät kiinteistöt käyttävät vain puolet järjestelmänsä potentiaalista. Maaviileän valjastaminen kiinteistön viilennykseen tuo huomattavia etuja.

Mukavuus

Lattiaviilennysjärjestelmä ei aiheuta vetoa.

Laatu

Kun rakennuksen sisäilmasto on vakio, voidaan puhua laadukkaasta sisäilmasta.

Arvo

Vedoton ja tehokas viilennys on arvokas varuste.