LAVI COOL asennus maalämpöpumpun yhteyteen

maalis 12, 2023 | Artikkelit

LAVI COOL laite asennetaan maalämpöpumpun ja lattialämmitysjärjestelmän välille, jolloin se toimii itsenäisesti maalämpöpumpun rinnalla. Laitteen asennus maalämpöpumpun rinnalle onnistuu helposti, eikä se vaikuta lämpöpumpun toimintaan, kunhan asennuksessa noudatetaan muutamia peruskohtia ja kytkentöjä.

Viilennyksen kierron varmistaminen

Viilennyskaudella saattaa olla päiviä, jolloin viilennystä ei tarvita. Tällöin termostaatit pyrkivät ohjamaan jakotukilla sijaitsevat toimilaitteet kiinni. Viilennettävien alueiden jakotukille ja/tai niille menevään runkolinjaan tulee tällöin asentaa ohitus, mikäli ne ovat kokoaan termostaattiohjauksen takana. Tällä estetään vauriot LAVI COOL laitteen viilennyksen kierrossa käytettävällä kiertovesipumpulla.

Yhtäaikainen lattialämmitys ja -viilennys

LAVI COOL lattiaviilennys mahdollistaa samanaikaisen eri tilojen lämmityksen sekä viilennyksen. Mikäli kohteessa halutaan lattiaviilennys toteuttaa siten, että osa tiloista tai alueista jää pelkälle lämmitykselle tulee näille eriyttää haaralla oma lämmityksensyöttörunko ennen LAVI COOL laitteen yhteydessä asennettavaa vaihtoventtiiliä. Tällöin lämmitysvesi kiertää jatkuvasti lämmitysalueilla myös viilennyskaudella. Ennen LAVI COOL laitetta otetut lämmityshaarat toimivat aina lämmönlähteen mukaan.
Mikäli kohteessa ei eriytetä lämmityspiiriä erikseen, tulee maalämpöpumpun kiertovesipumpun käytön osalta huomioida joko kierron varmistaminen ohituksella tai kiertovesipumpun sulkeutuminen viilennyskaudella. Jos lämmitettävät alueet ovat kokonaan termostaattiohjauksen takana on ohitus toteutettava myös näille alueille, joka tapauksessa.

LAVI COOL 6 kW laitteen kytkentä maalämpöpumpun rinnalle.

1. LAVI COOL 6 kW viilennyslaite.
2. Sulkuventtiili 1”.
3. Takaiskuventtiili kiinteistön maalämpölinjan koon mukaan
4. Sulkuventtiili mutapussilla 1”.
5. Vaihtoventtiili, kvs arvo kiinteistön lattialämmityksen kvs arvon mukaan.
6. Maalämpöpumppu
A. Lämmitys paluu maalämpöpumpulle
B. Lämmitys meno maalämpöpumpulta
C. Liuospiiri maasta maalämpöpumpulle.
D. Liuospiiri maahan maalämpöpumpulta.
E. Lattialämmitys / lattiaviilennyspiirien paluu
F. Lattialämmitys / lattiaviilennyspiirien meno
G. Pelkkien lattialämmityspiirien paluu, mikäli kohteessa erillinen jakotukki / piirikytkentä.
H. Pelkkien lattialämmityspiirien meno, mikäli kohteessa erillinen jakotukki / piirikytkentä.

Lisää kytkentöjä LAVI COOL asennus- ja käyttöohjeissa tai olemalla yhteydessä CoolDownCrew myyntiin.