Lisäarvoa niin asukkaalle kuin rakennuttajallekin

OikeaKoti Asunnot on vuokra-asuntoyhtiö, joka rakennuttaa 10–60 asunnon pientalokohteita. Lähes kaikissa kohteissa on käytössä maalämpö. Nummelan Ritalanniitty oli yhtiön ensimmäinen uudiskohde, johon lattiaviilennysjärjestelmä asennettiin v. 2019. Tällä hetkellä asennukset ovat käynnissä seuraavissä kiinteistöissä.

”Ensimmäisen kohteen toteutus oli pilotti. Olimme kiinnostuneita siitä, pystytäänkö lattialämmitysverkostoa hyödyntämään myös lattiaviilennykseen. Kokemukset olivat myönteisiä, olemme pystyneet kontrolloimaan asuntojen kesäaikaisia lämpötiloja paremmin ja välttämään korkeita lämpötilapiikkejä. Ja koska kesät ovat nykyään entistä lämpimämpiä, halusimme löytää viilennysratkaisun myös muihin kohteisiimme.

Ritalanniitty oli uudiskohde, nyt asennamme valmiiseen kiinteistöön. Uskomme, että hyödyt ovat samankaltaiset kuin ensimmäisessäkin kohteessa, mutta asennusprosessina tämä on jonkin verran monimutkaisempi. Periaatteessa siis pilotoimme jälleen.

Syy, miksi päädyimme LAVI COOLiin, on se, että valmiiseen, olemassaolevaan kohteeseen tämä aiheuttaa asukkaille huomattavasti vähemmän haittaa asennusaikana verrattuna muihin viilennysratkaisuihin. Pystymme myös hyötykäyttämään viilennyksestä tulevaa lämpöä ajamalla sen maalämpökaivoihin, mikä taas sitä kautta parantaa niiden tehokkuutta.

Asukkaille on selkeä hyöty, että lämpötiloja on saatu kesäaikana alennettua noin kolme astetta siitä, mitä ne muuten olisivat. Tämän tyyppisissä rakennuksissa tämä on selkeä lisäarvo. Suurempaankin lämpötilaeroon pystyttäisiin varmasti, mutta tämä on meille tässä kohteessa riittävä.

Avainhenkilönämme toimiva Tomi Järvinen on osaava ja asioihin perehtynyt. Hän pitää meidät hyvin ajan tasalla siitä missä mennään, ja pyrkii aina ratkomaan mahdolliset esiin tulevat haasteet.”

Santeri Leijola
toimitusjohtaja
OikeaKoti Asunnot

Ritalanniityn ratkaisuista voit lukea lisää kohdesivultamme.