VIILENNYSRATKAISUT TOIMITILOIHIN JA HALLEIHIN

Lisää tuottavuutta energiatehokkaalla viilennyksellä

Olivatpa kyseessä liikekiinteistöt, toimistot, hallit tai tuotantotilat, niin jokainen näistä tarvitsee tehokasta olosuhdehallintaa. Tällä varmistetaan työolosuhteet, joiden avulla kiinteistön tuottavuus pidetään ylhäällä. Viilennys on osa tätä kokonaisuutta. Viilennyksen käyttökustannuksissa voidaan kuitenkin säästää hyödyntämällä maasta saatavaa kylmää LAVI COOL laitteen avulla.

Kattosäteilijä
Lämpöpuhallin
Lattiaviilennys
Energiapaalu
Vaakakeruuputkisto
Porakaivo

TEHOKAS TOIMITILAVIILENNYS

LAVI COOL yksikkö lisää kiinteistösi viihtyisyyttä mahdollistamalla ilmaisen viileän käyttöön. LAVI COOL viilennysratkaisu on kustannustehokas keino kiinteistösi viilennykseen. Viilennysenergiaa voidaan jakaa erilaisilla järjestelmillä. 

Lattiaviilennys

Lattiaviilennys perustuu vesikiertoiseen lattialämmitysputkistoon, jota käytetään talvella lämmitykseen ja kesällä viilennykseen. Kesäkaudella viilennykseen voi siis käyttää samaa lattialämmitysjärjestelmää mitä käytetään talvella lämmitykseen. Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen säteilypinta-alaan, joka kattaa koko asunnon. Lattiapinnan ja huoneilman lämpötilan pienellä erolla saadaan aikaan huomattava viilennyskapasiteetti. Säteilyyn perustuva viilennys ei aiheuta ilmavirtauksia, eikä siksi myöskään vedon tunnetta.

Kattosäteilijä

Kattosäteilijällä on kattoon asennettava erillinen joko metallista valmistettu levy tai sisäkattoon integroitava paneeli. Levyn takana kiertää metallinen tai muovinen putkisto, josta siirtyy lämmintä tai kylmää alapuolella olevaan levyyn. Levy taas säteilee tämän energian alapuolella sijaitsevaan huonetilaan.

Seinäpuhallin

Helppo ja kustannustehokas ratkaisu lämmittää halleja ovat lämpöpuhaltimet. Lämpöpuhallinta voidaan käyttää myös kesäaikaisessa viilennyksessä. Tehokkaan viilennyksen tuottamiseksi puhaltimille joudutaan ajamaan alhaisempaa syöttövedenlämpötilaa, kuin esim. lattiaviilennykseen. Tämän takia lämpöpuhaltimille menevät syöttöputket tulisi eristää kondenssin välttämiseksi.

EDULLISTA VIILEÄÄ TUOTANTOON

LAVI COOL yksikkö lisää kotisi asumismukavuutta tai kiinteistösi viihtyisyyttä mahdollistamalla ilmaisen viileän käyttöön. LAVI COOL viilennysratkaisu on kustannustehokas keino kotisi tai kiinteistösi viilennykseen. Viilennysenergiaa voidaan kerätä erilaisista maalämpöjärjestelmistä. 

Maalämpökaivo

Maalämpökaivo on monelle tuttu ja turvallinen maalämmönlähde. Suomessa kallioon porattuja maalämpökaivoja on tehty jo 80-luvulta lähtien. Maalämpökaivot ovat todella tehokkaita maaviileän lähteitä. Maalämpökaivosta voidaan saada viilennystehoa 30-35 W/kaivometri.

Vaakakeruujärjestelmä

Vaakakeruujärjestelmällä tarkoitetaan talon alle asennettavaa putkistoa, joka saa tehonsa suuresta pinta-alasta. Vaakakeruuputkisto on edullinen tapa hyödyntää maaviileää kohteissa, joissa lämmitysratkaisuna toimii jokin muu lämmitysmuoto kuin maalämpö. Järjestelmä on erinomainen ilmaisen lattiaviilennyksen lähde teollisuuskiinteistöihin. 100 m2 vaakakeruuputkistoa viilentää 100 m2 kiinteistöpinta-alaa.

Energiapaalut

Uutena vaihtoehtona on aktivoida teräspaalut maalämmönlähteiksi. Paaluihin asennetut keruupiirit tuottavat tehokkaasti viilennystä LAVI COOL laitteiston käyttöön. Energiapaaluista saadaan viilennystehoa 18-24 W/paalumetri.

Olosuhdehallintaa vuodenajasta riippumatta

LAVI COOL viilennys mahdollistaa lähes ilmaisen viilennyksen toimitilakiinteistölle. Maaviileää hyödyntävä LAVI COOL laite voidaan liittää erilaisiin lämmönjakojärjestelmiin helposti. Tuotteen asennus lämmönjakohuoneeseen on helppoa eikä vaadi erillisiä sähkötöitä tai suuria putkistojen muutoksia. LAVI COOL laitteella voidaan koko kiinteistön lämmityksen ja viilennystilan siirtyminen hoitaa langattomalla viestinnällä, mikä poistaa sähköjohdotuksien tarpeen päätelaitteiden ja viilennyslaitteen välillä helpottaen asennusta. LAVI COOL laitetta voidaan ohjata ulkolämpötila ohjautuvasti, ajastetusti taloautomaation kautta tai manuaalisesti kytkimellä.

Viilennyskaudelle siirtyminen ei tarkoita, että jäähdytys olisi koko ajan päällä. Mahdollisuus jäähdytykselle alkaa ja lämmitysrunkoon ohjataan viilennysenergiaa. On kuitenkin huomioitava eri lämmitysjärjestelmien reagointiajat. Esimerkiksi hitaasti reagoivaa lattialämmitysjärjestelmää ei kannata ohjata pelkästään ulkolämpötilan mukaan vaan pääsääntöisesti sen toiminta kannattaa kääntää viilennystilaan kesäkuussa ja takaisin lämmitystilaan syyskuussa.

Kattosäteilijät tai ilmanpuhaltimet reagoivat huomattavasti nopeammin tilan lämpötilamuutoksiin, jolloin viilennys tai lämmitys on saatavilla välittömästi. Tällöin laitteiston ohjaaminen termostaatilla on tehokas ja oikea valinta laitteen ohjaukselle. Tehon tarpeen mitoituksessa ja nykyisestä lämmitysjärjestelmästä saatavasta tehosta annamme mielellämme lisäinformaatiota sekä konsultaatiota hankesuunnittelun tueksi.